Az Immunerősítés 5 + 5 rövid és hosszútávú előnyei

Az immunrendszert számos komoly megterhelés éri minden egyes nap.

Ahhoz, hogy immunrendszerünk működése kifogástalan legyen, támogatnunk kell, különben a sorozatos támadásokkal szemben egy idő után alulmarad.

A szervezet egészségre már a legkisebb kórtól kezdve nagy gondot kell fordítani.
Életkortól függetlenül alapvető a tápanyagok (mint vitaminok, ásványi anyagok stb.) utánpótlása – Maximum a napi ajánlott mennyiségek változhatnak meg.

Az immunrendszer egy összetett és érdekes rendszer

Az immunrendszer a szervezetben található mechanizmusok gyűjteménye, amely (…) :

(…) megvéd a betegségektől azáltal, hogy elpusztítja a kórokozókat, a sérült sejteket,virus-bakterium-immunrendszer-immunerosito-2

(…) Megtalálja a legkülönbözőbb vírusokat és parazitákat és képes ezeket megkülönböztetni az egészséges sejtektől, szövetektől.
Az észlelési folyamat bonyolult, mivel a kórokozók képesek alkalmazkodni és új utakat találni a gazdaszervezet megfertőzése érdekében.

Ha valami a szervezetben nem úgy működik, akkor az immunrendszer, valamint minden más is leáll. Egy óra leforgása alatt a testet eláraszthatják a különböző baktériumok, mikrobák, paraziták, stb…  Amíg az immunrendszer működik, addig a kórokozók nem jelentenek fenyegetést.

Immunrendszerünk éjjel-nappal dolgozik, jórészt észrevétlen módon.

Figyelmeztet, ha nem működik, vagy ha mellékhatás alakul ki, amit látunk vagy érzünk.
Ha például megvágjuk magunkat, a baktériumok és vírusok beszivárognak a testünkbe, de az immunrendszer azonnal elkezd dolgozni, hogy megszüntesse a betolakodókat, és begyógyítsa a sebet.

Naponta legalább ezer lebegő baktériumot lélegzünk be!

Az immunrendszer foglalkozik ezekkel is általában minden gond nélkül.  Néha egy-egy baktérium át tud haladni ezen a védelmi rendszeren, így például egy vágás elfertőződhet, vagy megfázhatunk.

Az elfertőződött vágás, a megfázás, vagy az influenza a jele annak, hogy az immunrendszernek nem sikerült megállítania a baktériumot. A seb begyógyulása és a megfázásból való felgyógyulás a jele annak, hogy az immunrendszer sikeresen legyőzte a baktériumokat.

Ha az immunrendszerünk lassú, nem dolgozik teljes kapacitással, vagy teljesen összeomlik, akkor betegek leszünk. A betegség megmutatkozhat vitamin vagy ásványi anyag hiányban, szerv problémában, cukorbetegségben, daganatos megbetegedésben, vírusos vagy bakteriális fertőzésben, hogy csak néhányat említsünk.

Létfontosságú az erős immunrendszer ⇒

Amennyiben immunrendszerünk megfelelően működik, a fehérvérsejtek, antitestek és/vagy a csontvelő hatékonyabb védelmet nyújt a szervezetnek a baktériumokkal, vírusokkal, számos parazitával szemben.

Minél erősebb az immunrendszerünk, annál ellenállóbbak vagyunk olyan fertőző betegségekkel szemben, mint a nátha, az influenza.

Erősebb immunfunkciók mellett a betegségek általában jóval rövidebb ideig kínoznak bennünket: gyorsabb a gyógyulás üteme.

Az immunrendszer állapota alapvetően meghatározza, hogy miképpen bírjuk a mindennapi fizikai és lelki megterhelést – Értelemszerűen gyenge immunrendszer esetén minél kevésbé.

Az erős működő immunrendszer az általános egészség mellett szerves része a pozitív közérzetnek is.

Megfelelő immunműködés mellett kisebb a valószínűsége az olyan autoimmun eredetű betegségeknek, mint például a reumás ízületi gyulladás.

A kémiai szennyeződések káros hatásai a minimálisra csökkennek, amennyiben az immunrendszer működése kellően hatékony.

Örök igazság, hogy erős immunrendszer mellett erőteljesebb, aktívabb és egészségesebb életet élhetünk!